2min

Tags in dit artikel

, ,

Electronic Arts (EA) heeft gisteren de eerste details vrijgegeven van De Sims 3. Het is in ieder geval duidelijk dat EA nog genoeg potentie in de Sims ziet en dat is niet zo vreemd gezien het feit dat er wereldwijd meer dan 98 miljoen Sims-games verkocht zijn.

Rod Humble, hoofd van de De Sims Studio, is in ieder geval al erg enthousiast over het nieuwste deel in de Sims-serie. "In De Sims 3 kunnen Sims hun thuiskavel verlaten en rondwandelen in een open buurt waar van alles gebeurt. Ze kunnen omgaan met andere Sims met behulp van ons nieuwe uitgediepte persoonlijkheidssysteem. Deze open gameplay biedt eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Daarnaast zorgen de nieuwe doelen en beloningssystemen ervoor dat elk type speler, van fanatieke gamers tot verhalenvertellers, lang plezier blijft beleven aan de game", aldus Humble.


Volgens EA zijn er vier hoofdzaken die de Sims 3 anders maken dan zijn voorgangers. Als eerste is de buurt waar het huis van je Sims staat een stuk belangrijker geworden. Het speelveld is niet meer beperkt tot de kavel van je Sims, maar het is nu ook mogelijk voor je Sims om zonder overgangen de hele buurt te verkennen. Sims kunnen nu een wandeling maken naar het park, de buren, familie in de buurt, of ergens een hapje eten. Dat opent hele nieuwe speelmogelijkheden, want het is nu ook goed mogelijk dat je in het restaurantje je baas tegenkomt, terwijl je eigenlijk op het werk had moeten zijn.

Als tweede heeft EA het onderdeel waarin je Sims kunt creeëren behoorlijk uitgediept. Zoals we gewend zijn van moderne games waarin je je karakter kunt ontwerpen, kun je in De Sims 3 vrijwel alle details van je Sim aanpassen, van gezichtslijnen en huidskleur, tot lengte en kapsel.


Derde belangrijke verandering is het ‘Realistic Personality System’, waarmee je de Sims vijf karaktereigenschappen mee kunt geven. Hiermee bepaal je direct op welke manier je Sim met andere Sims omgaat. Een onbeschofte puber, een bemoeizieke oma, er is van alles mogelijk. Volgens EA zijn er met alle beschikbare karaktereigenschappen 700 miljoen combinaties mogelijk, waardoor karakters vrijwel nooit hetzelfde zijn. In tegenstellig tot de vorige Sims-games moet je nu naast de dagelijkse behoeftes van je Sims ook denken aan het behalen van langetermijndoelen.

De laatste verandering is de mogelijkheid om alle objecten naar wens aan te passen. Vloeren, meubilair, behang, gordijnen en andere objecten. Alles is aan te passen aan de smaak van de speler, waardoor je je Sims een hele eigen stijl kunt geven.


Duidelijk is ook dat we De Sims 3 pas in 2009 in de winkelschappen kunnen verwelkomen. Of dat begin of eind 2009 is heeft EA nog niet bekendgemaakt. Meer informatie over het spel is te vinden op de officiële website.