1 min

Tags in dit artikel

,

Sinds eind februari is het mogelijk om numerieke domeinnamen te registreren. Omdat deze procedure door twee deelnemers misbruikt is, door veel registratiecapaciteit te gebruiken, heeft SIDN besloten om een belangrijk deel van de door hen geregistreerde numerieke domeinnamen opnieuw ter registratie aan te bieden.

SIDN heeft met de debetreffende partijen gesproken en heeft naar aanleiding hiervan deze beslissing genomen.

Sinds 28 februari is het mogelijk om numerieke domeinnamen te registreren. SIDN heeft toen gekozen voor een "wie het eerst komt, wie het eerst maalt"-aanpak. Helaas is dit toen door twee deelnemers misbruikt om de meest gewilde domeinnamen te registreren.

Een aantal deelnemers heeft bij SIDN hun ongenoegen geuit over dit registratiegedrag en daarom heeft het SIDN een feitenonderzoek gestart. Uit dit onderzoek is gebleken dat er door deze twee deelnemers een onevenredig aantal servers is ingezet om de meest gewilde domeinnamen alvast te registreren.

Ook de Socialistische Partij heeft zich in de discussie gemengd. De SP is van mening dat SIDN haar taken moet overdragen aan de democratisch gecontroleerde OPTA.