1 min

Tags in dit artikel

,

De eigenaar van het domein donotreply.com wordt bestookt met mailtjes. Het gaat vooral om e-mailberichten van bedrijven, deze gebruiken namelijk vaak " iets@donotreply.com" als afzender.

Elke week ontvangt Chet Faliszek miljoenen e-mails met daarin ook vaak vertrouwelijke informatie. Zodra een bedrijf een typefout maakt in het e-mailadres van de ontvanger, of de ontvanger reageert op de mail, komt deze terecht in de inbox van Chet Faliszek.

Zelfs vertrouwelijke berichten van grote financiële instellingen komen bij Faliszek terecht. Zo ontving hij in februari nog een e-mail van de Yardville National Bank met als bijlage een PDF-bestand met alle beveiligingslekken die aanwezig waren in het systeem van de bank. Op deze manier heeft hij al zo’n 200 e-mails met vertrouwelijke informatie ontvangen.

Zodra Faliszek vertrouwelijke informatie aantreft in een e-mail neemt hij meteen contact op met het betreffende bedrijf. Die zijn daar echter niet altijd even blij mee en dreigen in sommige gevallen zelfs met een rechtszaak. "Mensen schreeuwen soms tegen me dat de e-mails privé zijn en ik ze niet moet lezen. Ze raken helemaal in paniek, met name als je met niet-technische mensen van die bedrijven praat." aldus Faliszek.