1 min

Tags in dit artikel

,

Het is de Franse president, Nicolas Sarkozy, wederom gelukt om zich de woede van z’n onderdanen op z’n hals te halen. Deze keer heeft hij besloten een 24-jarige "cyberspion" in te huren die op het internet zoekt naar belastering van Sarkozy.

Al voor zijn aantreden als president lag Sarkozy onder vuur op diverse weblogs, die hem ridiculiseerden en de spot met hem dreven.

De "spion", Nicolas Princen, is afgestudeerd aan een Franse topuniversiteit, en zal als een waarschuwingssysteem dienen dat alles in de gaten moet houden als het op de president aankomt.

Op die manier kunnen zijn adviseurs ingrijpen voordat er onherstelbare schade wordt aangericht. Princen zal onder andere sites als YouTube en Dailymoton in de gaten houden, die de afgelopen tijd Sarkozy’s imago beschadigd hebben.

Op YouTube verscheen enige tijd geleden een video, van een mogelijk dronken Sarkozy, die tijdens de G8-top een persconferentie houdt. Dit akkefietje werd overgeslagen door de traditionele media, maar werd op Youtube al tien miljoen keer bekeken.