1 min

Tags in dit artikel

, ,

De man, die een advertentie op het internet gezet had, loopt het risico op een gevangenisstraf van enkele jaren. Het betrof een advertentie op het internet waarbij hij zijn kamer te huur aanbood voor een sluipschutter.

De man uit Boekarest had op zijn weblog een advertentie geplaatst voor zijn kamer. De kamer had, aldus de man, uitzicht op NAVO-top in het parlementsgebouw. De kamer kon gehuurd worden door een cameraploeg of sluipschutter. De man wilde hiervoor vijfduizend euro per dag hebben en bood dan gelijk hapjes en drankjes aan.

Er waren al diverse mensen die op de advertentie gereageerd hadden. Zo was er een reactie binnen van onder andere Al-Qaeda, Ben Dover van de CIA en de The Kurdistan Workers’ Party. Of deze reacties daadwerkelijk gemeend en van de mensen zelf afkomstig zijn, is niet duidelijk.

De advertentie werd echter ook bij toeval gevonden door de beveiligingsdienst van de NAVO-top, zij hebben de man gearresteerd. De man houdt vol dat het om een grap ging, maar ondanks deze bewering overweegt justitie een gevangenisstraf van een paar jaar.