1 min

Tags in dit artikel

, ,

Shane Macaulay, de hacker die 5.000 dollar heeft gewonnen tijdens een hackwedstrijd, gaat volgend jaar misschien voor de lol proberen om Linux te hacken.

Tijdens een wedstrijd voor hackers op de CanSecWest-conferentie in Canada is het Macaulay in drie dagen gelukt om Windows Vista te hacken. Dit deed hij door middel van een lek in Adobe Flash. Dit leverde hem 5.000 dollar op en een Fujitsu U810. Adobe komt 8 april met een patch om het lek te dichten.

Volgend jaar wil hij gaan proberen om de computer met Linux te hacken. Volgens Macaulay is er namelijk geen groot verschil tussen het hacken van Windows Vista en Linux. "Mensen willen geloven dat wat ze gebruiken de juiste keuze is. Ze zijn er erg aan gehecht en gebruiken het elke dag, en ze willen echt geloven dat ze niet mis zitten. Ik zie geen enkel verschil tussen de verschillende besturingssystemen." aldus Macaulay.

Macaulay heeft zich de laatste tien jaar gericht op exploits in Windows, maar is zelf een fanatiek Linux-gebruiker. Hij wil zich daarom volgend jaar richten op het hacken van de computer met Linux. "Ik ben een fanatieke Linux-gebruiker, maar heb al sinds 2001 niet meer aan Linux-exploits gewerkt. Ik ben erg goed met Windows, omdat ik daar al tien jaar mijn aandacht op richt."