1 min

Tags in dit artikel

,

Nikon is bezig met een nieuwe camera die speciaal gemaakt is voor het inzoomen van beelden. De P80 is volgens Nikon een compacte camera die over veel performance beschikt om cameraliefhebbers tevreden te stellen.

De camera is volgens Nikon dus vooral geschikt op het inzoomen van beelden en daarom maakt de camera ook gebruik van een optische zoom van 18x. De lens die Nikon gebruikt voor de camera heeft de beschikking over 10,1 megapixels in CCD en maakt gebruik van brandpuntafstanden van 27mm tot en met 486mm die een equivalent hebben van 35mm. De Optical Vibration Reduction die in de camera verwerkt is zal er voor zorgen dat het beeld goed stil blijft staan tijdens het schieten van foto’s. Het LCD-scherm heeft een diagonaal van 2,7 inch.

Verder heeft de camera een nieuwe digitale beeldprocessor van Nikon, genaamd EXPEED, die volgens het bedrijf erg innovatief is. Overige technieken die gebruikt worden op de P80 zijn In-Camera Red-Eye FixTM, D-Lighting en Face Priority AF. De gevoeligheid van de camera gaat tot maximaal 6400 ISO bij lagere resoluties.

De P80 zal aan het eind van deze maand beschikbaar zijn voor de consument en bij de aankoop krijg je niet alleen de camera, maar ook een software-suite om je foto’s makkelijk te kunnen beheren op je computer. Voor de P80 zal een prijs van 399 dollar betaald moeten worden.