2min

Tags in dit artikel

, ,

Mandriva heeft de nieuwste versie van haar Linux-distributie gelanceerd. Het betreft versie 2008.1 Spring. De versie heeft gisteren officieel het levenslicht gezien en biedt de gebruiker veel verbeteringen.

De nieuwe Mandriva biedt onder andere een vernieuwde gebruikersinterface, die moet ervoor zorgen dat gebruikers sneller en gemakkelijker met Mandriva kunnen werken. Verder heeft Mandriva ‘parental-control’ geïntroduceerd. Hiermee kunnen ouders aangeven hoe lang kinderen achter de computer mogen zitten.

Voor Windows Mobile-gebruikers van versie 5, 6 en 6.1 komt Mandriva ook met goed nieuws. De Linux-distributie weet deze telefoons nu te herkennen en te synchroniseren. Verder heeft Mandriva besloten een framework in te bouwen dat automatisch missende codecs installeert.

[center]De nieuwe Mandriva met KDE 3-interface.[/center]

Tevens biedt de nieuwe Linux-distributie de mogelijkheid om te leren op een Asus EeePC. Deze budgetlaptop heeft vaak verschillende modificaties nodig om een Linux-distributie te kunnen draaien, voor Mandriva is dit niet meer nodig en zal gelijk ‘out-of-the-box’ draaien.

"Mandriva Linux 2008 Spring is het resultaat van zes maanden hard werken, door zowel de ontwikkelaars als de community achter Mandriva. Al deze verbeteringen zijn in lijn met de doelstelling achter Mandriva, simpel, open en innovatief," aldus Anne Nicolas-Velu, werkzaam bij Mandriva.

"De nieuwe Mandriva is de meest professionele versie die we ooit in elkaar gezet hebben," concludeert Mandriva CEO François Bancilhon, "En iedereen kan meegenieten van deze nieuwe functies, evenals gebruikmaken van het powerpack, voor slechts 59 euro." De standaardversie is overigens gratis te downloaden vanaf de Mandriva-website.

[center]De nieuwe Mandriva met GNOME-interface.[/center]