1 min

Volgens AppleInsider onderzoekt Apple momenteel waarom de Penryn-varianten van haar MacBook en MacBook Pro’s met Mac OS X Leopard verschillende grafische problemen vertonen.

Veel voorkomende problemen zijn het flikkeren en grafische corruptie tijdens het afspelen van video’s en het browsen op het web. Volgens verschillende reacties op de Apple discussiefora treden de problemen hoofdzakelijk op wanneer met QuickTime video’s worden afgespeeld. Andere reacties omvatten problemen met Apple’s WebKit-functionaliteit waarmee Safari en Mail aangestuurd worden. Er treden grafische corrupties op bij het scrollen in deze beide programma’s.

Volgens AppleInsider lijkt het erop dat dat de oorzaak van de problemen niet in de hardwarehoek gezocht hoeven te worden. Alles duidt er volgens de site op dat de problemen veroorzaakt worden door de Leopard Graphics Update, die naast de tweede Leopard-update beschikbaar gesteld is.

De derde Leopard-update, die vermoedelijk voor eind van deze maand gepland staat, zou het probleem op moeten lossen, maar de resultaten van de testbuilds zijn wisselend. Er kan daarom niet met zekerheid gezegd worden of de problemen hierdoor opgelost zullen zijn. Apple is in ieder geval bekend met het probleem en zal hoogstwaarschijnlijk spoedig met een oplossing komen.