2min

Tags in dit artikel

, ,

Sharp heeft een nieuwe UMPC (Ultra-Mobile PC) ontwikkeld, namelijk de Willcom D4. Het toestel is momenteel alleen nog maar in Japan beschikbaar. Een opmerkelijk feit aan de Willcom D4 is dat het toestel beschikt over een Atom-processor van Intel.

Als we wat meer ingaan op de technische specificaties, dan zien we dat de Atom-processor van Intel zijn werk zal gaan doen op een kloksnelheid van 1,3 GHz. Dit is overigens ook de eerste UMPC die beschikt over een Atom-processor. De hoeveelheid RAM aan boord van de Willcom D4 is één gigabyte. De Willcom zal bestuurd worden door middel van een touchscreen die een grootte heeft van 5 inch. Dit touchscreen heeft de beschikking over een resolutie van 1024 x 600 pixels en kan 262.000 kleuren weergeven.

De Willcom D4 zal verder beschikken over hedendaagse features, zoals Wi-Fi, een twee megapixel camera, een microSD-slot, Bluetooth+EDR, een 1,8 inch 40 gigabyte harddisk, een touchsensor en ten slotte een mono-speaker. Deze functies zullen allemaal uitgevoerd worden op Windows Vista, aangezien dit het besturingssysteem is van de Willcom D4.

Bij de Willcom D4 worden ook nog een aantal accessoires meegeleverd. Één van deze accessoires is de W-SIM-kaart die het mogelijk maakt om te bellen via een applicatie die in Windows draait. Overige accessoires zijn een stylus, een koptelefoon en een AC-adapter.

De Willcom D4 bevat afmetingen van 188 x 84 x 25,9 mm en het opmerkelijke hieraan is dat de Willcom D4 met deze afmetingen de kleinste UMPC is die er op dit moment op de wereld beschikbaar is.

Mensen die de Willcom D4 willen kopen in Japan zullen een bedrag van 128.600 yen moeten betalen en dit komt neer op een bedrag van ongeveer 740 euro’s.