1 min

Tags in dit artikel

, ,

eBay wil aan het einde van het jaar gaan stoppen met de live veilingen die het bedrijf op dit moment aanbiedt. Vanaf 31 december wil eBay namelijk een punt zetten achter de Live Auctions-dienst.

Live Auctions is opgezet met het doel om het gevoel tussen de virtuele veilingwereld en de echte veilingwereld te verbeteren. eBay wil met Live Auctions graag een brug slaan tussen beide, want het moest mogelijk worden om een veiling bij te wonen vanaf je computer of via een fysiek veilinghuis.

Bij de Live Auctions-dienst gaat het er om dat deelnemers die mee doen aan een veiling tien dagen lang kunnen bieden op een bepaald product. Normale veilingen zouden stoppen als mensen geen bod meer uitbrengen. Om mensen ook de mogelijkheid te geven om fysiek een veiling bij te wonen, zorgt eBay voor een samenwerking tussen het bedrijf en een aantal veilingaanbieders die onafhankelijk zijn. Deze veilingaanbieders moeten dan contact houden met de grote veilinghuizen, zodat beide partijen op de hoogte worden gesteld van de laatste actualiteiten van verschillende veilingen.

eBay wil echter een punt zetten achter haar Live Auctions-dienst. Jim Ambach, de vice president die verantwoordelijk is voor eBay’s Seller Experience, laat namelijk weten dat een paar honderd gebruikers gebruik maken van de Live Auctions-dienst. eBay geeft daarom ook aan dat de Live Auctions dienst buiten de "core business" ligt van het bedrijf.