1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Voor het eerst sinds een paar jaar komt Linux betrouwbaarder uit de bus dan Windows in het onderzoek van Yankee Group. Linux-systemen hadden minder downtime dan Windows-systemen.

Het onderzoek werd onder zevenhonderd personen gehouden. Zij moesten het aantal uren downtime per besturingssysteem rapporteren. Volgens de Yankee Group toont het onderzoek aan dat verschil tussen beide besturingssystemen steeds kleiner wordt.

Er is geen enkel systeem dat totaal geen downtime gehad heeft, maar dat is ook een onwerkelijk scenario. Er is wel een systeem dat slechts dertig minuten downtime gehad heeft, dit was een systeem van IBM, de AIX. Novell’s besturingssysteem SUSE kwam er vanaf met 36 minuten downtime. Red Hat ging gemiddeld een uur en driekwartier down. Ubuntu ging 1,1 uur down.

Windows doet het echter slechter dan voorgaande jaren. Vorig jaar kwamen Windows-besturingssystemen aan de negen uur downtime. Volgens de onderzoekers is dit te wijten aan de vele patches die systeembeheerders moesten installeren.