2min

Tags in dit artikel

, , ,

Mike Capps de president van Epic Games, heeft in een interview met IGN, zijn mening over de Wii niet onder stoelen en banken gestoken. Capps uitte onder andere zijn ongenoegen over het gebrek aan goede games voor op de Wii.

Tijdens de interview met IGN werd er onder andere naar de mening van Capps gevraagd van wat hij nou precies van de Wii vindt. Capps antwoordde daarop dat hij erg veel respect heeft voor Nintendo’s spelcomputer. Hij was erg te spreken over Wii Sports, wat er voor had gezorgd dat hij sinds jaren weer eens met zijn ouders heeft kunnen gamen. Maar als er vervolgens gevraagd wordt of de Wii nu voor een echte game-ervaring zorgt, is Capps opeens heel wat minder enthousiast.

"De Wii is een soort van virus. Je gaat een Wii kopen en speelt het vervolgens samen met je vrienden. Die vinden het ook helemaal geweldig, en gaan zelf ook een Wii aanschaffen. Inmiddels ben je er zelf mee gestopt met spelen en zullen je vrienden dit na 2 maanden ook gaan doen. Maar ondertussen hebben je vrienden de Wii ook weer aan andere mensen laten zien die het dan ook weer geweldig zullen vinden, en de Wii gaan aanschaffen. Natuurlijk zijn er mensen die echt veel plezier aan de Wii hebben, maar Capps zelf wacht nog altijd op een spel die hem aan gaat spreken."

Over de Wii-toppers Zelda en Mario was hij ook niet erg enthousiast. Hij gaf aan helemaal niet genoten te hebben van Zelda op de Wii. De aangepaste besturing van de Wii-versie sprak hem helemaal niet aan, en hij vindt de GameCube-versie daarom dan ook velen malen beter. Capps was eveneens niet onder de indruk van de besturing in Mario Galaxy. In plaats van al het gedoe met de Wii-mote had Capps liever normale knoppen ervoor terug willen zien.

Op de vraag of Epic plannen heeft voor de Wii te ontwikkelen, antwoordde Capps met een nee. "Epic wilt voorwaarts gaan en niet achteruit. Het heeft dan ook meer nut om te investeren in echte next-gen technologie."