1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren is in Huizen een nieuwe Nederlandse dienst gelanceerd die het mogelijk maakt om DRM-vrije muziek te downloaden. De nieuwe dienst is te bereiken via de website Downloadmusic.nl.

De dienst richt zich vooral op Nederlandse muziek. Niet zijn er alleen veel Nederlandstalige nummers te vinden, maar ook muziek van Nederlandse artiesten zoals Dj Tiesto, Anouk en Alain Clark. De muziek is tegen betaling legaal te downloaden zonder DRM-beveiliging.

DRM staat voor Digital Rights Management en wordt gebruikt om bepaalde rechten en restricties toe te kennen aan een audiobestand. Zo kan bepaald worden hoe vaak deze afgespeeld mag worden of hoeveel kopieën er gemaakt mogen worden. Echter wordt DRM-beveiliging steeds minder vaak toegepast omdat het veel problemen met zich meebrengt.

De muziek op deze nieuwe dienst is makkelijk te bestellen. Men hoeft zich niet te registreren of gebruik te maken van een winkelwagentje. In slechts drie stappen beschikt de gebruiker al over de klik. Betalen gaat makkelijk via de telefoon, betalen is ook mogelijk via sms of iDEAL alleen brengt dit extra kosten met zich mee.