2min

Tags in dit artikel

,

Na de berichten over een mogelijke 3G-iPhone release in Italië duiken nu ook verschillende berichten op over Belgie, dat een mogelijke tweede kandidaat voor een release van de 3G-iPhone zou zijn.

Volgens het Belgische Astel.be zijn er geruchten in omloop die beweren dat een lancering van de iPhone in België tussen mei en juni zou plaatsvinden. Dit is echter een beetje tegenstrijdig met de Worldwide Developers Conference die begin juni plaatsvindt. Hier zou naar verluidt de 3G-iPhone zijn opwachting gaan maken.

Een ander gerucht betreft een distributieperiode van 2 maanden waarbij een eerste provider in juni start en alle overige providers daarna de iPhone mogen distribueren. Een dergelijke deal zou Apple ook gesloten hebben met het Italiaanse Telecom Italia Mobile waarvan wij eerder deze week verslag deden.

Volgens Astel.be werken de Belgische providers Proximus, Mobistar en BASE aan speciale iPhone-pakketten die onder andere ook ondersteuning voor Visual Voicemail en ongelimiteerd dataverkeer zullen bieden. Volgens de site is het voor Apple in België niet mogelijk om slechts een exclusieve provider uit te kiezen. De Belgische wet verbiedt dit en daarom zal Apple genoodzaakt zijn om de iPhone ook zonder vendor-lock aan te bieden, waardoor Apple vervolgens ook de overige landen in Europa eenvoudig kan bedienen.

Apple gaf gisteren tijdens de Conference Call van de financiële resultaten van het tweede fiscale kwartaal al aan dat het de uitrol in zowel Europese als Aziatische landen al uitgebreid gepland heeft. Beide zullen dit jaar plaats gaan vinden. Of en wanneer de 3G-iPhone zal komen geeft het bedrijf geen commentaar op, omdat naar eigen zeggen niet over toekomstige producten wordt gepraat. Dit is een vaste norm binnen het bedrijf uit Cupertino.

Hieruit bleek daarnaast dat juist het unlocken van iPhones zeer populair is. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar grote aantallen iPhones die in de Verenigde Staten gekocht worden, worden uiteindelijk geünlockt of opnieuw aangeboden. Apple verwacht dat deze trend zich voort zal zetten en dat ook de iPhones in de overige markten warm onthaald zullen worden.