2min

Tags in dit artikel

, ,

Een tijdje geleden gingen er een aantal geruchten de ronde dat EA bezig was met de ontwikkeling van een nieuw spel, namelijk BattleForge. Het was echter nog niet zeker of deze game ook daadwerkelijk in de schappen zou komen te liggen, maar EA heeft de game nu ook zelf officieel bevestigd.

BattleForge moet een nieuwe RTS gaan worden van EA en zal ook online gespeeld kunnen worden. RTS staat voor Real Time Strategy en dat betekent dat je op ieder moment (real-time) de beschikking hebt over eenheden en gebouwen waarmee je uiteindelijk door het nemen van strategische beslissingen je doel moet halen. Dit doel kan bijvoorbeeld het vernietigen van je tegenstander zijn.

De game is in ontwikkeling bij EA Phenomic. Deze Duitse studio is door EA voor een tijdje geleden overgenomen, want dit gebeurde namelijk in 2006. EA Phenomic is ook de ontwikkelaar van SpellForce.

Om je leger in BattleForge te kunnen samenstellen moet je gebruikmaken van ruilkaarten. Met behulp van deze ruilkaarten wordt het namelijk mogelijk om naar eigen wens een ultiem leger te maken. Je komt aan ruilkaarten door deze online te winnen, maar je kunt deze kaarten ook kopen of je ruilt ze met anderen. Het gaat er dus om dat je een ideale mix maakt tussen de eigenschappen van je verschillende kaarten en met deze kaarten moet je het online gaan opnemen tegen anderen op verschillende "enorme" slagvelden, waardoor je nieuwe gebieden kan veroveren.

EA is op dit moment nog druk bezig met de ontwikkeling van het spel, maar er wordt verwacht dat het spel te koop zal zijn in de aankomende de herfst van dit jaar. Voor meer informatie over het spel en de sfeer kun je een kijkje nemen op Battleforge.com