1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onlangs heeft Sony Europese verkoopcijfers bekend gemaakt van de verkoop van haar PlayStation 3-console. Deze laten hogere verkopen zien dan van de directe concurrent, de Xbox 360. Dit is opvallend omdat Microsoft in maart nog de prijzen van alle Xbox 360-versies verlaagde.

Volgens Sony zijn er in Europa vijf miljoen exemplaren van de PlayStation 3 verkocht. Volgens David Reeves, CEO van Sony Europa, laat dit de kracht van het PlayStation-merk zien. Volgens hem verkoopt de Playstation al sinds oktober 2007 meer exemplaren dan de Xbox 360.

"We hebben meer PlayStation 3-consoles verkocht dan Microsoft Xbox 360 aan de man kon brengen, ondanks dat de Xbox 360 zestien maanden eerder op de markt kwam", aldus Reeves.

Tevens wist Reeves te melden dat Sony twaalf miljoen PlayStation Portable-handhelds en 48 miljoen Playstation 2-consoles in Europa heeft verkocht. Maar ondanks deze cijfers is het Sony nog niet gelukt om Nintendo te achterhalen. Deze is, boven alle verwachtingen, zeer succesvol met de Wii.

De Playstation 3 had sinds de lancering last van kinderziektes. Zo waren er leveringsproblemen en waren gamers niet onder de indruk van de spellen die bij de lancering beschikbaar waren.