RIM (Research In Motion), een bedrijf wat gespecialiseerd is in apparaten met draadloze communicatie, heeft een officiële aankondiging gedaan over een nieuwe BlackBerry, namelijk de BlackBerry Bold.

RIM laat weten dat de BlackBerry Bold de strijd moet aangaan met de iPhone van Apple en het bedrijf heeft het gevoel dat dat redelijk gaat lukken wanneer men naar de specificaties van de BlackBerry Bold kijkt. Het toestel heeft namelijk onder andere de beschikking over Wi-Fi en GPS.

De bediening van de BlackBerry Bold is ook aangepast, aangezien de BlackBerry Bold een beter QWERTY-toetsenbord heeft dan zijn voorganger, namelijk de BlackBerry Curve. De BlackBerry Bold heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de 3G-technologie. Qua scherm lijkt het toestel veel op de iPhone. De resolutie (320 x 480) van het scherm is namelijk hetzelfde, maar het scherm van de BlackBerry Bold is alleen iets kleiner. Hierdoor worden bepaalde afbeeldingen minder uitgerekt, waardoor het scherm af en toe nog net iets scherper lijkt dan dat van de iPhone.

RIM heeft ook nagedacht over het gebruikersgemak van de BlackBerry Bold. Zo heeft het bedrijf een nieuwe gebruikersinterface geïmplementeerd in het toestel.
Een verschil met de oude gebruikersinterface is het feit dat er nu een zwarte achtergrond is, waarop een balk aanwezig is waarin zich pictogrammen bevinden. Voorheen waren er alleen kleine pictogrammen te vinden op het scherm en was er verder niets.

RIM wil het toestel niet alleen gaan richten op zakelijke gebruikers. Het bedrijf wil het toestel ook interessant maken voor andere doelgroepen. Hier moeten ingebouwde stereospeakers en een mediaspeler die verbeterd is aan bijdragen. Echter is dit toestel voor bijvoorbeeld de meeste jongeren niet weggelegd, aangezien het toestel ondersteuning biedt voor HSDPA en functioneert op een 624 MHz-processor. De BlackBerry Bold zal dus absoluut geen budget-model zijn, waardoor de doelgroep toch eigenlijk weer terugkomt op zakenmensen die wat meer te besteden hebben.

Op het moment van schrijven is er nog niets bekend over de prijs van de BlackBerry Bold, maar het is wel duidelijk dat het toestel vanaf deze zomer in de winkels gaat liggen.