1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony BMG, een van de grotere online muziek-websites, gaat meer DRM-vrije muziek aanbieden. Dit komt door een samenwerking met het in Italië gevestigde bedrijf Dada USA.

Sony BMD gaat ’tokens’ aanbieden, welke ervoor zorgen dat men content kan downloaden via Dada Entertainment. Het bedrijf vraagt ongeveer tien dollar voor 15 van deze ’tokens’. Deze zijn dan weer inwisselbaar voor muziek, games of andere content.

De onbeschermde muziek kan gewoon op de MP3-speler geladen worden en kan overal ingezet worden waar de gebruiker het hebben wil. Dada meldt dat het bedrijf tevens bezig is aan een oplossing om de muziek rechtstreeks op de MP3-speler te krijgen.

De muziek is op deze manier echter niet het goedkoopst. Via een downloaddienst als bijvoorbeeld Napster kan er goedkoper aan deze muziek gekomen worden. Een nadeel is dan echter wel dat deze muziek beschermd is met DRM. Wanneer men de vergelijking treft met andere aanbieders van DRM-vrije muziek, zoals iTunes Store, is Sony BMG relatief goedkoop.