1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple’s online mediawinkel, de iTunes Store, zal voortaan ook televisieseries als ‘The Sopranos’, ‘Deadwood’ en ‘Sex and the City’ verkopen. Dat is mogelijk na een nieuwe overeenkomst tussen Apple en de Amerikaanse betaalzender HBO.

Wat vooral opvalt, is dat Apple voor het eerst in jaren haar sterke prijspolitiek doorbreekt. Zo zal het voor ‘Sex and the City’ en ‘The Wire’ 1,99 dollar per aflevering vragen, terwijl ‘The Sopranos’, ‘Deadwood’ en ‘Rome’ moeten gekocht worden aan 2,99 dollar per aflevering. Tot nu toe hield Apple vast aan dezelfde prijs voor alle afleveringen, waarvan inmiddels al zo’n 150 miljoen stuks verkocht zijn.

"We zijn heel blij dat we deze legendarische HBO-programma’s beschikbaar kunnen maken in de iTunes Store", aldus Henry McGee, HBO’s nummer één. "Of je nu Sex and the City wilt bekijken als voorbereiding op de nieuwe film of je wilt opnieuw genieten van een Sopranos-aflevering, het is allemaal mogelijk. We zijn ervan overtuigd dat kijkers blij zullen zijn dat ze deze topseries kunnen bekijken op hun iPod of iPhone."

De nieuwe overeenkomst tussen Apple en HBO betekent een nieuwe impuls voor de verkoop van tv-series in de iTunes Store, nadat NBC Universal enkele maanden geleden nog besliste om de verkoop van televisieseries via iTunes te stoppen.