1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In een vraaggesprek tijdens een media-bijeenkomst van Microsoft heeft Wired gesproken met Cliff Bleszinkski, designer bij Epic Games. Ze spraken over de komende opvolger van Gears of War.

Zo zal het spel een vrouwelijk personage, genaamd Anya, bevatten. Volsgens Bleszinkski hoeven we geen enorme borsten te verwachten. Zo zal het spel bloediger zijn en meer creatieve manieren bevatten om vijanden te doden.

Met Gears of War 2 wil Epic Games zich richten op een breder publiek, de meer casual gamer. Gamers die GTA IV, Call of Duty 4 en Halo 3 al gespeeld hebben zijn de ideale doelgroep voor Epic Games.

Ook is het mogelijk om een aparte moeilijkheidsgraad in te stellen. Spelers van het eerste deel hadden in een co-op game moeite als je uit elkaar ging tijdens het spel. Dit zal veranderen met deze variabele instelling. Zo is het eenvoudiger om toch door te komen in de verhaallijn voor de minder geoefende speler.

"Als het gedeelte te moeilijk is voor je medespeler, kan deze gewoon in dekking gaan, blind vuren en de betere speler van de twee kan de moeilijke stukken voor z’n rekening nemen", aldus Bleszinkski