1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acer gaat een high-end game-PC op de markt brengen. De PC moet heel snel worden, maar ook gemakkelijk te optimaliseren wanneer het systeem in gebruik is.

Acer Aspire Predator, zoals het bakbeest heet, krijgt beschikking over een Blu-Ray-lezer en een DVD-brander. Verder is hij uitgerust met een Intel Core2 Extreme quad-core processor, dat is uitgerust met een 1333-mhz FrontSideBus. Deze processor moet tevens gemakkelijk te overclocken zijn, er is een programma bijgeleverd dat de processor kan overclocken zonder dat de PC opnieuw opgestart dient te worden.

De computer is tevens uitgerust met een harde-schijf-rek. Zo kan de harde-schijf verwijderd worden wanneer de PC aan is en in gebruik. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van RAID 0. Standaard kan er gekozen worden voor een 10.000 RPM Raptor-schijf.

Het moederbord is uitgerust met een 3-wegs SLI-ondersteuning. Op die manier kunnen er diverse kaart-combinaties geïnstalleerd worden. Twee keer een G9600GT, G9800GTZ of G9800GX2 behoort tot de mogelijkheden. Het ligt aan de configuratie die de gebruiker kiest.

Verder is het systeem uitgerust met een ‘liquid’-cooling-systeem. Op die manier wordt hitte effectief weggeleid. Verder bevat de computer standaard een game- en multimedia-toetsenbord.