2min

Tags in dit artikel

, , ,

Er zijn een aantal nieuwe details bekend over de nieuwe voetbalgame die dit jaar nog moet uitkomen, namelijk Fifa 2009. Voor veel mensen zal het waarschijnlijk de vraag zijn of Fifa 2009 kan opboksen tegen het sterke Pro Evolution Soccer van Konami.

Volgens Gamepro, een Amerikaans gamesblad, is de gameplay in Fifa 2009 een stuk beter geworden dan waar voorheen sprake van was. Spelers zouden nu veel beter reageren op bepaalde acties die in het veld gebeuren en volgens Gamepro zou dit een zeer positief effect hebben op de gameplay van de voetbalgame.

Qua realiteit moet het spel ook beter zijn dan eerdere versies die zijn uitgebracht van Fifa. Als een eigen speler van je onderuit wordt gehaald door de tegenstander, dan kun je zelf voorkomen dat je speler niet valt. Voorwaarde is dan wel dat de speler niet op zijn standbeen geraakt wordt. De keepers zijn ook aangepast in Fifa 2009 en deze keepers hebben nu de mogelijkheid om achter hun lichaam te grijpen als ze een bal verkeerd hebben ingeschat. De makers van Fifa 2009 gaan ook meer met de aanvoerders doen die in het spel aanwezig zijn. Een aanvoerder gaat veel actiever zijn dan eerst en zal zijn teamgenoten ook gaan coachen in situaties die cruciaal kunnen zijn voor de wedstrijd.

De "Be A Pro"-modus zal ook weer aanwezig zijn in Fifa 2009 en het lijkt erop dat deze modus goed is aangeslagen bij het publiek. Bij de "Be A Pro"-modus maak je je eigen speler en deze kun je laten groeien door veel wedstrijden met hem te spelen. De speler zal steeds meer ervaring opdoen en wordt zodoende ook beter. De makers van het spel hebben ook hun best gedaan om de mogelijkheden qua techniek in het spel beter te optimaliseren. Dit resulteert in een uitbreiding van de huidige tactieken, waardoor de mogelijkheden van je tactiek vergroot worden.