1 min

Tags in dit artikel

,

De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar verschillende EK-pools. Slechts vier van de tien geteste pools wist een kwalificatie ‘goed’ te behalen.

De test werd uitgevoerd op verschillende punten. Zo is er gekeken naar de mogelijkheden, de prijs die betaald moet worden, de prijs die gewonnen kan worden en de uitleg van het systeem. Slechts vier van de tien geteste pools weet daadwerkelijk een predicaat ‘goed’ te scoren.

Elke pool is anders, bij de een zijn de regels strenger dan bij de ander: "Bij het ene spel moeten de voorspellingen voor het hele toernooi voor de aftrap binnen zijn en kan daarna niets meer worden gewijzigd. Bij het andere kan tot aan het begin van de wedstrijd de voorspelling worden aangepast.", aldus de Consumentenbond.

Spellen die wat simpeler zijn genieten veelal de voorkeur: "Tenslotte heeft niet iedereen verstand van voetbal." Zoals eigenlijk logisch is worden de persoonlijke gegevens die ingevoerd worden, bij alle diensten, niet verstrekt aan derde.

Ongeveer vijfentwintigduizend man heeft de voorspelling inmiddels ingevuld. Hiervan denkt bijna eenderde dat Nederland gaat winnen. Tweeëntwintig procent zegt dat Italië het wordt en ongeveer veertien procent denkt aan de Duitsers. Deze cijfers komen van de EK-Pool ‘ekpooltje.nl’.