1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Parastal CSIR, de nationale technologie research organisatie van Zuid-Afrika, laat het meeste van zijn personeel omschakelen naar Ubuntu-Linux als standaard besturingssysteem voor desktops.

Als onderdeel van de overgang heeft de organisatie een vraag naar informatie verspreid richting providers om te helpen bij het beschikbaar stellen van de paar overgebleven Windows-gebaseerde software, waar geen opensource-alternatief voor is, terwijl er op Ubuntu wordt gewerkt.

"Uit recente studies van de Zuid-Afrikaanse overheid kan geconcludeerd worden dat een investering in opensourcesoftware goed kan zijn voor Zuid-Afrika. De nationale R&D strategie identificeerd een probleem waar 98% van de Zuid-Afrikaanse ICT-investeringen in geïmporteerde technologieën gaat en er weinig significante lokale innovatie in de ICT is. In lijn met het bovenstaande and de sterke globale beweging om naar opensourcesoftware te verschuiven heeft de CSIR het besluit genomen om te migreren naar een Ubuntu-Linux desktop.", aldus de "Strategic Procurement Unit", die de vraag naar informatie verspreidde.