1 min

Tags in dit artikel

,

Het voor waarschijnlijk velen onder ons onbekende orkest TrondheimSolistene, heeft een primeur behaald door als eerste een audiodisc uit te brengen op Blu-ray.

Het album van de compositie van het Noorse orkest heeft de naam Divertimenti meegekregen. Het stuk is gecomponeerd door de bekende Noorse componist Benjamin Britten, welke een muziekstuk heeft samengesteld dat 69 minuten lang duurt. Het stuk is uitgebracht op Blu-ray door 2L label (Linberg Lyd).

Volgens de ontwikkelaars van de disc hebben zij het album op een dergelijke manier opgenomen dat elk instrument kristalhelder te horen is. Natuurlijk is dat toch ook wel iets wat je mag verwachten als je muziek afspeelt van een Blu-raydisc.
Het album bestaat uit twee discs, de ene is een normale cd voor de mensen die geen blu-raydiscs af kunnen spelen. De andere is daadwerkelijk de blu-raydisc die verschillende formaten geluid ondersteund. Deze formaten zijn: 2.0 LPCM, 5.1 LPCM, 5.1 DTS HD Master Audio, 5.1 Dolby True HD en 5.1 Dolby Digital.