1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Windows 95 was het hoogtepunt uit de loopbaan van Bill Gates bij Microsoft. Dit vertelde de 52-jaar oude man op een conferentie in Californië.

Bill Gates gaat binnenkort met pensioen en gaat Microsoft dus verlaten, reden genoeg voor een terugblik, vond hij. In deze terugblik vertelde Gates dat Windows 95 ‘een mooie mijlpaal’ was. Gates zwijgt echter over zowel Windows XP als Vista.

Windows 95 was de eerste Windows met een toegankelijke gebruikersinterface. De voorganger van Windows 95 is onder andere DOS en Windows 3.** geweest, welke nog veel kennis vereiste om bruikbaar te zijn.

Gates heeft later die dag nog wel even over Vista gesproken, hij vertelde dat Vista zowel ‘geen fout als een mislukkeling’ was, er zijn terugkijkend echter wel een hoop dingen die Gates graag anders had gezien. De verkoopcijfers van Vista laten op dit moment nog steeds te wensen over en zijn zeker niet zo hoog als Microsoft in eerste instantie gehoopt had.

Op dit moment heeft Gates al wat taken overgedragen. Zo is de nieuwe CEO van Microsoft al enige tijd Steve Balmer, samen met Ray Ozzie als chief software. Gates is nu nog bestuursvoorzitter en zal dit ook nog enige tijd blijven. Wanneer de man volledig met pensioen gaat is Microsoft nog steeds niet af van Bill Gates, hij wil nog steeds eenvijfde van zijn tijd in Microsoft gaan steken.