1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Europese Commissie heeft al een vrij lange tijd een website over de internationale belkosten. Deze is echter al ruim een half jaar niet meer geüpdatet en als het aan Lambert van Nistelrooij ligt wordt dit snel veranderd.

De Europarlementariër Lambert van Nistelrooij, die bij het CDA zit, heeft aangegeven dit onaanvaardbaar te vinden. Hij gaat vragen stellen aan de staatssecretaris van informatietechniek, Viviane Reding.

Van Nistelrooij: "De site is een uitstekend initiatief van de Europese Commissie, maar dan moeten de tarieven wel bijgewerkt zijn." Volgens hem laten veel mensen hun mobiele telefoon thuis wanneer ze op vakantie gaan. Die gaan namelijk een hoop geld kosten, wanneer ze gebruikt worden in het buitenland.

Op aandringen van de Europese Unie zijn de tarieven al een keer aangepast, zo kan men goedkoper bellen van en naar het buitenland. De laatste prijsaanpassing had soms een daling van zestig procent met zich meegebracht.

De Europarlementariër heeft aangegeven onder andere vragen te hebben voorbereid over de bekendheid van de website en wanneer hij eindelijk weer geüpdatet wordt, het is namelijk wel een goed initiatief, vindt hij.