2min

Tags in dit artikel

, ,

Asus is van plan om de mensen die een nieuwe Eee PC kopen extra opslagruimte op internet te bieden voor muziek, films en andere bestanden.

Vanaf vandaag zullen alle consumenten die de Eee PC 901 kopen de mogelijkheid krijgen om 20 Gb aan online opslagruimte te gebruiken om het interne geheugen te kunnen compenseren. De meeste Eee PC’s komen namelijk met flash-geheugen dat niet heel erg groot is, dit kan voor een aantal mensen een reden zijn om deze Eee PC niet aan te schaffen. Het is op deze manier namelijk niet mogelijk om zeer veel muziek, foto’s of andere data op te slaan. De Eee PC’s beschikken over slechts 2 Gb aan geheugen bij de goedkoopste modellen en 20 Gb bij de Eee PC 900, welke in april uit is gekomen.

CEO van Asus liet weten dat zij graag willen dat het geheugen ‘shock proof’ is. Op deze manier wordt men verplicht om flash-geheugen te gebruiken, hier zitten namelijk geen bewegende delen in die kapot kunnen gaan bij een val. Doordat dit flash-geheugen erg kostbaar is, heeft men er dan ook voor moeten kiezen om een niet al te groot geheugen aan te bieden. Om dit nou deels te compenseren krijgen de kopers een jaar lang gratis 20 Gb opslagruimte aangeboden.

De data zal opgeslagen worden op servers die van Asus zelf zijn en beheerd worden door Chunghwa Telecom, het grootste telecombedrijf in Taiwan.