1 min

Tags in dit artikel

, ,

Amerikaanse kabelinternetaanbieders Comcast en Time Warner Cable gaan manieren uitproberen om individuele gebruikers aan te pakken die het meeste dataverkeer genereren. Dit doen ze om hun eigen netwerk te beschermen.

Maar ook vragen van de Amerikaanse regering en de hoge kosten om breedbandverbindigen te blijven opwaarderen hebben tot deze maatregelen doen besluiten. Het downloaden van muziek en video’s is in de loop van de jaren drastisch gestegen.

Toch zal het wel tot enige weerstand leiden, onder andere van gebruikers die betalen voor het hebben van onbeperkt dataverkeer. Time Warner Cable is desondanks van plan om deze week een dienst te lanceren die gebruikers zal belasten aan de hand van hun dataverbruik.

Breedbandgebruikers zullen één dollar per gigabyte moeten betalen die ze boven hun maandelijks toegestane hoeveelheid gebruiken. Met deze maatregelen zullen ongeveer vijf procent van de klanten van Time Warner Cable getroffen worden.

Comcast is van plan om de verbinding van grootverbruikers te gaan knijpen tijdens piektijden. In diverse gebieden zal deze week begonnen worden met testen.