2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft eindelijk de iTunes Movie-service ook in Groot Brittannië beschikbaar gemaakt. Via deze service kunnen de gebruikers films downloaden en huren van alle grote filmstudio’s.

De iTunes Store in Groot Brittannië heeft nu ongeveer 700 films in haar database welke beschikbaar zijn om gehuurd of gekocht te worden. De films zijn allemaal van de volgende studio’s: Century Fox, Walt Disney Studios, Paramount Pictures, Warner Bros. Entertainment, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), Sony Pictures Television International en Lionsgate UK.
Het kopen van iets oudere titels via iTunes kost 6,99 pond (8,85 euro), de nieuwe titels kosten 10,99 pond (13,91 euro). Het huren van de films is natuurlijk een stuk goedkoper. Zo kost het huren van een wat oudere titel 2,49 pond (3,15 euro) en kost het huren van een nieuwe titel 3,49 pond (4,41 euro).

De service werkt hetzelfde als de gelijknamige service in de Verenigde Staten welke in 2006 haar debuut heeft gemaakt. De consument wordt bij het huren dertig dagen de tijd gegeven om de film te kijken op hun PC, Mac, iPod classic, iPod nano, iPod Touch, iPhone of televisie met Apple TV. Nadat de film voor de eerste keer aangezet is, heeft de gebruiker 24 uur de tijd om de film af te kijken.
De service werkt enkel met versie 7.6.2 van iTunes.

Naast Groot Brittannië krijgt ook Canada iTunes Movie

Niet alleen is gisteren in Groot Brittannië voor het eerst iTunes Movies geïntroduceerd, ook Canada mocht profiteren van deze nieuwe dienst.
In Canada zijn ook meer films tot de beschkking, in plaats van de 700 in de UK zijn er maar liefst 1200 beschikbaar om te huren of te kopen in Canada. De prijzen van zowel het kopen als het huren van de films liggen in Canada omgerekend een paar euro lager dan in Groot Brittannië. De exacte prijzen kunnen gevonden worden in het persbericht van Apple.