1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bedrijven doen er alles aan om hun gegevens te beschermen tegen hackers. Echter vergeten ze vaak de printer, daardoor is dit onderdeel een van de zwakste schakels bij bedrijven geworden.

Bedrijven zijn zich vaak niet bewust van de gevaren die een printer met zich mee brengt. Het Europese agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging. (ENISA) wil bedrijven dan ook waarschuwen. Het is voor hackers namelijk mogelijk om via een printer vertrouwelijke informatie te stelen.

Uit een onderzoek van het ENISA is gebleken dat zo’n 47 procent van de bedrijven hun printers niet beveiligd heeft. De overige 53 procent maakt gebruik van smartcards, biometrie of pincodes om toegang te verkrijgen tot de printer.

De ENISA heeft een "Secure Printing" document vrijgegeven waarin wordt besproken hoe je een printer goed kan controleren zodat er geen misbruik van wordt gemaakt. Er wordt aanbevolen om de printer de monitoren, maar ook om geen vertrouwelijke informatie meer te printen, tenzij het niet anders kan.