2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een interview van Casual Gaming met uitvoerend producente Pauline Jacquey van Ubisoft is gebleken dat de gamesmaker plannen heeft om games uit de "Games for Everyone"-serie ook voor de iPhone en iPod Touch uit te brengen.

Ubisoft gaat hiermee voorgangers Electronic Arts (EA) en SEGA achterna. EA introduceert bijvoorbeeld het spelletje Spore, waarmee je zelf de levensweg van een organisme en zijn evolutie mee kan maken en kan beïnvloeden. SEGA introduceert Super Monkey Ball voor de iPhone en iPod Touch. Beide games maken gebruik van de in de accelerometer die in beide toestellen is ingebouwd.

"Momenteel laten we alleen DS- en Wii-games zijn, maar we zullen uiteindelijk voor alle platformen gaan ontwikkelen. We zullen niet alleen games maken voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360, maar ook voor de iPhone en iPod Touch", aldus Pauline Jacquey

Hoewel de Games for Everyone-serie met enkele puzzlegames en wat andere simpele spelletjes niet bijster interessant is voor deze doelgroep, geeft Jacquey wel aan dat de mogelijkheid bestaat dat populaire titels als Rayman, Prince of Persia en Ghost Recon eveneens voor de iPhone en iPod Touch uitgebracht worden.

Hierin heeft Jacquey, naar eigen zeggen, geen inspraak en dat is volgens haar dan ook de reden dat ze hier niet meer over kan vertellen. Wel geeft ze aan dat zusterbedrijf Gameloft, dat eveneens verantwoordelijk is voor eerder genoemde populaire titels als Rayman, Prince of Persia en Ghost Recon zich meer en meer in de mobiele markt wil profileren.

Al met al lijkt het er dan ook op dat gaming een belangrijk aspect zal zijn van de ontwikkeling voor het iPhone-platform. Mede door de interessante functies als de accelerometer die ontwikkelaars middels een speciaal framework eenvoudig kunnen gebruiken, kan het iPhone-platform het op gamegebied nog ver gaan schoppen, zo is de verwachting.