1 min

Tags in dit artikel

, ,

Experts zien een zeer grote potentie in de door International Telecommunication Union ontwikkelde, mogelijk volgende thuisnetwerkstandaard G.hn, opvolger van wifi.

ABI Research gelooft dat, hoewel G.hn een volle markt binnenkomt, het zich kan profileren als één verenigde standaard. "G.hn is nu al bijna twee jaar in ontwikkeling en is bedoeld als één verenigde standaard voor thuisnetwerktechnologieën gericht op de distributie van next-gen serviceprovideraanbiendingen voor thuis," aldus Michael Wolf van ABI Research.

"We zien verscheidene applicaties, zoals multiroom-highdefinitionvideo, die uiteindelijk baat zullen hebben bij verplaatsing naar een enkele MAC/PHY voor meerdere media thuis," vertelt hij verder.

Wolf voorspelt dat inspanningen om een snellere en enkele specificatie voor de drie hoofddraadtypen van thuis (powerline, coaxkabels en telefoonlijn) te maken, zullen leiden tot een roadmap voor de volgende generatie van serviceproviders.

"Als G.hn integratie bij de verschillende mobiele apparaten in 2010, verwachten we dat zo’n 42 miljoen G.hn-compatible apparaten in 2013 zullen verschijnen zoals settopboxes, gateways en andere serviceprovider-CPE-hardware," zei hij.