1 min

Tags in dit artikel

,

Met de lancering van MobileMe, de vervanger van .Mac, die begin volgende maand plaats zal vinden is Apple genoodzaakt om opnieuw een update voor Leopard de deur uit te doen en ook wordt iTunes van een upgrade voorzien om volledig met MobileMe overweg te kunnen.

Eerder werd al bekend dat Apple slechts een week na de vrijgave van de 10.5.3-update voor Mac OS X Leopard alweer hard aan de volgende grote update werkt. Niet veel later werd dan ook de eerste testversie van Mac OS X 10.5.4 aan de ontwikkelaars vrijgegeven.

Omdat .Mac een intensieve integratie vormt in het Mac OS X-besturingssysteem is er ook een update nodig om deze nieuwe service goed te laten werken. De systeemvereisten van MobileMe noemen dan ook Mac OS X 10.5.4 als de vereiste versie van het besturingssysteem om optimaal te kunnen werken.

Dit duidt er op dat we al zeer spoedig de volgende update voor Mac OS X Leopard kunnen verwachten. En omdat ook iTunes 7.7 als vereiste genoemd wordt, hoort daarbij ook weer een upgrade van iTunes voor zowel Windows als Mac OS X. Ook de systeemvereisten voor de iPhone 3G zijn gebaseerd op iTunes 7.7.