2min

Tags in dit artikel

,

Cooler Master, het bedrijf dat onder andere bekend is van zijn koelingproducten, voedingen en behuizingen, heeft een aankondiging de deur uitgedaan over een nieuwe PSU-serie. Deze nieuwe PSU-serie moet gekenmerkt worden door de efficiëntie en de lage geluidsproductie.

Volgens Cooler Master heeft de nieuwe serie, de Silent Pro-serie, een circuitontwerp met een hoge efficiëntie, namelijk 85 procent. Dit percentage is hoog genoeg om een 80 PLUS-certificatie te krijgen.

De voeding wordt gekoeld door een 135mm fan en dit wordt gedaan in combinatie met koperen heatsinks die overlopen in aluminium heatsinks. Deze heatsinks zorgen ervoor dat de warmte nog sneller kan worden afgevoerd van hete plekken. Volgens het persbericht van Cooler Master zou de voeding in staat zijn om 1,5 keer zoveel lucht te verplaatsen, terwijl er minder decibels geproduceerd worden. De snelheid van de 135mm fan op de voeding past zich automatisch aan, want de 135mm fan heeft namelijk een fancontroller. Deze fancontroller regelt de snelheid van de ventilator, want deze let op de temperatuur van de voeding. Wanneer de temperatuur omhoog gaat zal de fan zich gaan aanpassen aan de omgeving en dus sneller gaan draaien. Voor een dalende temperatuur geldt het omgekeerde. De fan zal dan langzamer gaan draaien totdat de gewenste temperatuur in de voeding is bereikt.

De nieuwe voedingen krijgen een modulair kabelsysteem. Deze kabels zijn behoorlijk plat en dat komt de airflow in de kast ten goede, aangezien er dan qua oppervlak minder objecten in de weg zitten die de airflow zouden kunnen belemmeren.

De nieuwe Silent Pro-serie voldoet aan de standaard van Intel, namelijk de ATX 12V v2.3 standaard. De voeding is namelijk opgebouwd met condensatoren die in Japan gemaakt zijn. Voor deze nieuwe voedingen geldt een garantietermijn van vijf jaar.

Meer informatie over de Silent Pro-serie is nog niet te vinden op de Cooler Master-site. De lanceerdatum en de prijs zijn dus ook nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat deze bekendmaking niet al te lang meer zal gaan duren.