1 min

Tags in dit artikel

,

Apple’s open source HTML-renderer WebKit is geporteerd om de grafische uitvoer naar OpenGL over te hevelen. Deze port maakt het mogelijk om WebKit te gebruiken binnen 3D omgevingen.

WebKit Meta, zoals de nieuwe port vooralsnog heet, is gemaakt door Nuanti maar de opdrachtgever is Linden Labs. In de toekomst hoopt Linden Labs de nieuwe port van WebKit te gebruiken in zijn online wereld Secondlife om zo webcontent in het spel mogelijk te maken.

Men heeft voor WebKit gekozen omdat virtuele werelden veel content tegelijkertijd moeten kunnen tonen, om dit met een goede snelheid te kunnen doen koos men voor het snelle WebKit. Nuanti heeft zelf ook een hoop snelheidsverbeteringen voor deze specifieke situaties aan webkit toegevoegd.

3D-weergave van webcontent via WebKit Meta in de uBrowser-demoapplicatie.

De nieuwe code wordt net als WebKit zelf volledig open source. De code wordt momenteel onderhouden op de Nuanti-servers en SDK’s, documentatie en demo applicaties zal spoedig worden toegevoegd. Nuanti heeft ook twee mailinglijsten opgezet voor ontwikkelaars. WebKit Meta zal op de lange termijn toegevoegd worden als officieel component van het WebKit-project.

Er zijn voor het gebruik van WebKit Meta dan ook geen royalties verschuldig maar Nuanti levert naast community ondersteuning ook commerciële ondersteuning.