1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Momenteel circuleren er op het internet enkele geruchten rond van mogelijke E3 aankondigingen van Microsoft. Als we de geruchten mogen geloven heeft Microsoft een Mii-concept, karaoke-game en een social gaming channel op de planning staan.

Op het internet is er een afbeelding uitgelekt waarop Mii-achtige personages staan afgebeeld die bedoeld zijn voor Xbox Live. Deze "Avatars" zoals op de afbeelding staat vermeld, zullen de game foto’s op de Live-accounts gaan vervangen. Je zult de Avatars net zoals de Mii’s volledig zelf kunnen bewerken en aankleden. Volgens Kotaku zullen de Avatars naast een reflectie van jezelf ook als speelbaar personage kunnen dienen in games.

Een ander gerucht is dat Microsoft met een eigen SingStar-variant gaat komen, genaamd Lips. Er wordt gesuggereerd dat de game maar liefst 30 nummers zal gaan bevatten, en spelers de mogelijkheid gaat bieden om eigen liedjes en songteksten vanaf een CD of iPod te uploaden. Lips zal daarnaast net zoals SingStar een eigen muziek-service krijgen, waar spelers tegen een kleine vergoeding nieuwe nummers kunnen aanschaffen .

Als laatst heeft Microsoft ook een zogenaamde social gaming channel op de planning staan voor Xbox Live. Hier kunnen gamers het tegen elkaar opnemen in verschillende "Game Shows" waar zowel virtuele als echte prijzen te winnen valt. Deze service is specifiek gericht op de casual-gamers.

Of de geruchten ook daadwerkelijk kloppen moet nog afgewacht worden. Microsoft heeft namelijk verklaart zoals gewoonlijk niet op dergelijke geruchten te reageren.