1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks dat vandaag versie 3.0 van de nieuwe Firefox uit gaat komen zijn de ontwikkelaars ook al druk bezig aan versie 3.1 Deze versie komt later dit jaar officieel uit, maar de eerste Alpha heeft gisteren al levenslicht gezien.

De nieuwe versie, welke onder de codenaam Shiretoko is uitgebracht, bevat functies die Firefox 3.0 niet konden halen. Dit is onder andere Auto-afmaken van tags, een geavanceerde zoekfunctie, downloadgeschiedenis beschikbaar en verbeterde controle op updates. Tevens heeft de nieuwe Firefox betere intregratie met Mac OS X. Zo worden wachtwoorden op een centrale plek opgeslagen en is de spellingscontrole van Mac OS X beschikbaar in de nieuwe Firefox. De verwachting is dat ook Linux deze functies krijgt.

De nieuwe Alpha is uitgekomen onder de omschrijving ‘minefield’, wat vakjargon is voor een build vol met fouten. Hij is dan ook niet bedoeld voor het grote publiek, maar voor mensen die graag de nieuwe Firefox willen uittesten. Men kan bugreports invullen en crash-reports verzenden naar Mozilla.