Uit een onderzoek, gehouden onder 13.000 mensen in veertien verschillende landen, is gebleken dat het grootste deel van de mobiele bellers niet overwegen om het toestel te gebruiken voor kleine betalingen.

51 procent van de ondervraagden hebben te weinig vertrouwen in de veiligheid van mobiele apparatuur. De Fransen zijn nog het meest bang voor een gebrek aan veiligheid. 86 procent heeft geen vertrouwen in de mobiele apparaten. In Duitsland zijn financiële transacties wel populair. 21 procent van de ondervraagden gebruikt een PDA voor transacties.

Rene Head van Unisys, de houder van het onderzoek, denkt dat de sector er nog niet in is geslaagd consumenten te overtuigen van de veiligheid van online transacties. Volgens hem moeten banken meer samenwerken met telecombedrijven om gebruikers voor te lichten over de beveiliging van mobiele betaaloplossingen.

"Er kan veel geld worden verdiend met mobiele betalingen, maar alleen wanneer consumenten geloven dat de transactie net zo veilig is als de vrijheid van het gebruik van mobiele apparatuur."