1 min

Tags in dit artikel

,

Lange tijd was het niet mogelijk om in Firefox voor de Mac, op dezelfde eenvoudige wijze als dat in Safari wel kan, PDF-bestanden te bekijken. Ook de Adobe Reader-plug-in biedt alleen ondersteuning voor Apple’s Safari en dus viel Firefox buiten de boot.

Dat zullen de makers van een nieuwe gratis extensie/plug-in voor Firefox 3 ook gedacht hebben en maakten een plug-in onder de toepasselijke naam "firefox-mac-pdf" waarmee in Firefox PDF-bestanden in de browser bekeken kunnen worden met bijna dezelfde functionaliteit als in Safari. De plug-in werkt echter alleen met de nieuwe versie van Firefox, Firefox 3.

[b]De Firefox Mac PDF-plug-in
waarmee PDF-bestanden in de Firefox 3-browser bekeken kunnen worden.[/b]

Daarnaast ondersteunt de plug-in ook de snelkoppelingen voor het toetsenbord die naar veelgebruikte opties en functionaliteiten verwijzen en kan er in- en uitgezoomd worden op dezelfde manier als in Safari. Printen werkt naar verluidt ook zonder enig probleem. Het lijkt al met al een welkome plug-in voor de meeste Firefox 3-gebruikers op de Mac die regelmatig met PDF’s werken.

De plug-in gebruikt, net als Safari, de in Mac OS X geïntegreerde PDF-functionaliteit beter bekend als PDFKit en is daarmee in staat om PDF-bestanden simpel en snel te bekijken. Op dit moment mist het in tegenstelling tot Safari nog wel bepaalde functies zoals het rechtstreeks opslaan of openen in Voorvertoning, maar het lijkt erop dat ook deze spoedig aan de plug-in toegevoegd zullen gaan worden.