1 min

Tags in dit artikel

Marktleider Microsoft heeft op een ludieke, maar sportieve manier gereageerd op de recordpoging van Mozilla om met de lancering van Firefox 3 het meeste aantal downloads in 24 uur te gaan halen.

Microsoft stuurde het Mozilla-team, verantwoordelijk voor de Firefox-browser, een taart met daarop het logo van zijn Internet Explorer-browser en de tekst ‘Congratulations on shipping’, waarmee het team van Internet Explorer zijn collega’s feliciteert met de release van Firefox 3. Een sportief gebaar.

De dames en heren van Mozilla konden er wel om lachen, temeer ze toch al in een goede bui waren. De recordpoging verliep, op wat opstartproblemen na, namelijk zeer voorspoedig.

[b]De taart in kwestie, met het grote IE-logo[/b]

In totaal werden er in de 24 officiële uren zo’n 8,3 miljoen downloads van de nieuwe Firefox-browser geregistreerd. Dit terwijl men ongeveer 4 tot 6 miljoen had voorspeld. Op een piek-moment bedroeg het aantal downloads per minuut zelfs ruim veertienduizend.

Of de recordpoging daadwerkelijk geslaagd is en ook opgenomen wordt in het Guinness Book of Records weten we pas over ongeveer een week.