1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Federal Communication Commission, de FCC, heeft vorige week gezegd dat het een veiling wil houden van draadloze radiogolven aan partijen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van gratis breedband internet zonder enige vorm van pornografie.

Het agentschap heeft gevraagd om commentaar op haar plan om deze veiling van een ongebruikt deel van het spectrum te laten plaatsvinden. De enige voorwaarde die het agentschap stelt aan de winnende bieder is dat het gratis toegang moet bieden en ongewenste content gaat filteren op gedeeltes van dit spectrum.

Ook moet de nieuwe eigenaar binnen vier jaar dekking bieden in de helft van de Verenigde Staten en na tien jaar, wanneer de licentie afloopt, 95 procent, aldus de FCC,

"Aanvullende verplichtingen die verbonden zijn aan het gratis aanbieden van een internet dienst zijn onder andere het aanbieden van een filtermechanisme die kinderen en families beschermd tegen ongewenste content en dat het netwerk open staan voor alle apparatuur", aldus het agentschap in een verklaring.

Het voorstel kan op de website van de FCC nagelezen worden.