2min

Tags in dit artikel

,

Dit jaar zal de hoeveelheid data die opgeslagen wordt in Nederland stijgen met zo’n twintig procent. Naar alle verwachtingen zal de groei zich ook volgend jaar nog doorzetten.

De cijfers komen van het "Storage & Information Lifecycle Management | Netherlands" onderzoek van MarketCap. Uit het onderzoek blijkt dat ondernemingen met zo’n vijftig werknemers al een enorme hoeveelheid data op slaat. Gemiddeld gaat het om 3,5 terabyte aan geregistreerde opslag op de IT-afdeling. In twintig procent van de gevallen is er zelfs meer dan vier terabyte aan data aanwezig. Bij bedrijven met meer dan duizend werknemers heeft zelfs de helft meer dan vier terabyte aan geregistreerde opslag.

"Bij beide branches is sprake van grote en verschillende informatiebronnen zoals beeldopslag, mass billing, softwareontwikkeling en patiënt/cliëntgegevens, dus is het niet gemiddeld zo verwonderlijk dat in deze branches de opslag groot is" aldus Mariëlle Custers, senior consultant bij MarketCap.

In totaal wordt er in de volgende 12 maanden een stijging van zo’n 22,5 procent verwacht van de totale opslagcapaciteit. Het gaat hier om een toename van zo’n 10.000 terabyte aan opslagcapaciteit. Het gaat hier om geregistreerde opslag, dus opslag waar de IT-afdeling van weet. Waarschijnlijk ligt de totale hoeveelheid dus hoger. "IT afdeling heeft vooral zicht op centrale opslagsystemen, maar veel afdelingen binnen de ondernemingen hebben vaak ook hun eigen systemen opgezet om informatie op te slaan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een adressenbestand, product marketing documenten, stock fotografie of analyse databases. Het zal hier echter vaak minder omvangrijke systemen betreffen. Niettemin betreft dit wel opslag van informatie, die door de grotere hoeveelheden van informatie ook in de komende tijd zal worden uitgebreid".