2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf vandaag, donderdag 26 juni, wordt het mogelijk voor leden en niet-leden van de Rabobank om te betalen via sms. Deze nieuwe dienst wordt Rabo SMS Betalen genoemd en is per persoon niet afhankelijk van de bank en telefoonaanbieder, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

De Rabo SMS Betalen-dienst gaat als volgt in zijn werk. Wanneer een gebruiker geld naar iemand wil overmaken, dan moet deze persoon een SMS versturen naar een bepaald Rabobank-nummer. In dit bericht moet vanzelfsprekend het telefoonnummer van de ontvanger plus het bedrag dat men wil overmaken in vermeld worden. Als het bericht verstuurd is moet de persoon die het geld heeft overgemaakt de transactie die gedaan is bevestigen. Wanneer de gebruiker er voor kiest om de transactie te bevestigen, dan krijgt de ontvanger van het geld automatisch het geld in zijn of haar mobiele portemonnee die aanwezig is op de telefoon. Met deze dienst kunnen echter niet al te grote betalingen gedaan worden, want om grote schades te voorkomen bij deze dienst is het mogelijk om maximaal 150 euro per keer te versturen.

De Rabobank claimt dat de gegevens die aanwezig en nodig zijn om van deze dienst gebruik te kunnen maken goed beveiligd zijn. De gegevens zouden volgens de Rabobank namelijk in een omgeving bewaard worden die goed beveiligd en versleuteld is, waardoor gebruikers van de Rabo SMS Betalen-dienst zonder problemen hun saldo en transacties kunnen opvragen. Mocht het eventueel toch misgaan (bij verlies of diefstal bijvoorbeeld), dan kan de dienst meteen geblokkeerd worden. Hierdoor is er zo weinig mogelijk kans dat mensen met kwade bedoelingen schade kunnen aanrichten.