1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een storing bij de IB-Groep heeft ervoor gezorgd dat sommige scholen gister niet de cijfers voor de herexamens konden opvragen. De website werd namelijk zo vaak bezocht dat de server overbelast raakte waardoor de website niet meer bereikbaar was.

Scholen kunnen bij het zogenaamde e-loket de cijfers opvragen die de leerlingen behaald hebben. Door overbelasting was dit elektronisch loket echter niet bereikbaar wat op sommige scholen tot problemen leiden. Vandaag was op sommige scholen namelijk al de diploma-uitreiking gepland.

De problemen hebben zich gister de hele middag voorgedaan, rond 17.30 zou het probleem opgelost zijn. "Op sommige momenten probeerden vierhonderd scholen tegelijkertijd in te loggen op ons elektronisch loket. Dat waren er zo veel dat het systeem het niet meer aankon", aldus woordvoerster van de IB-Groep, Tea Jonkman.

Een van de oorzaken was het aantal sessies die scholen aan hadden staan. Op een gegeven moment was er zelfs één school zestien keer ingelogd. "Voorheen was het zo dat het loket tijdelijk ‘dichtging’ zodra zich te veel scholen tegelijk wilden aanmelden. Omdat het loket tegenwoordig ook voor andere zaken wordt gebruikt, kan dat niet meer. Als nu te veel scholen inloggen, komen ze in een wachtomgeving waar staat dat ze het later opnieuw moeten proberen. In plaats van over een paar uur, proberen ze het vaak al vijf minuten later".