1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een versie van Google Talk vrijgegeven die op de iPhone te gebruiken is. Deze versie werkt echter alles behalve optimaal. Hierdoor loopt Google ver achter op de concurrenten.

Zo is Google Talk voor de iPhone alleen te gebruiken voor de Amerikaanse gebruikers. In andere landen is dit namelijk niet mogelijk. De Google Talk-versie voor de computer maakt het mogelijk met elkaar te bellen en te chatten. Bellen via VoIP hoort echter niet tot de mogelijkheden op de iPhone terwijl dit op de iPhone wel mogelijk is.

Apple heeft het verboden om VoIP-programma’s te ontwikkelen die gebruik maken van UMTS. Dit is gedaan omdat de gebruikers anders geen gebruik meer gaan maken van de mobiele telefoonproviders, maar gratis via VoIP met elkaar gaan bellen. Het is echter wel mogelijk om via Wi-Fi met elkaar te telefoneren. Hierbij heb je echter maar een bereik van enkele tientallen meters zodat het geen concurrentie is voor de providers. Google heeft hier echter geen gebruik van gemaakt waardoor telefoneren helemaal niet mogelijk is.

Het is voor Nederlandse T-Mobile klanten wel mogelijk om via Wi-Fi met andere te telefoneren. T-Mobile heeft namelijk een regeling getroffen met KPN waardoor de Wi-Fi-netwerken tegen een kleine vergoeding met elkaar gedeeld kunnen worden. Hiervoor dient de gebruiker zich aan te melden bij een van de 1700 hotspots.