1 min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft dinsdag abonnees van .Mac middels een e-mail op de hoogte gesteld van gepland onderhoud aan de dienst die meteen de lancering van MobileMe zal inluiden.

Het geplande onderhoud en bijbehorende lancering van MobileMe vindt volgens Apple plaats op woensdagavond tussen zes en twaalf uur lokale tijd in Cupertino. Bij ons zal dat donderdagnacht rond vier uur zijn. Op de e-maildienst via een e-mailclient na zullen alle diensten niet werken.

De lancering van MobileMe hangt nauw samen met de lancering van de iPhone 3G in de eerste 22 landen op vrijdag 11 juli. Nieuw-Zeeland zal de eerste zijn die de lancering van de iPhone 3G meemaakt en daarom moet Apple de nieuwe dienst nu snel in gaan voeren. Ook de vrijgave van iTunes 7.7 wordt zeer binnenkort verwacht aangezien deze vereist is voor zowel MobileMe als de iPhone 3G.

Apple heeft inmiddels de e-maildienst al volledig gemigreerd naar de nieuwe omgeving en bestaande .Mac-abonnees kunnen dan ook al mailen via de nieuwe serverdns met hun nieuwe @me.com-emailadres.

MobileMe is in Nederland verkrijgbaar voor 79 euro per jaar voor een enkele licentie of 119 euro per jaar voor een gezinspakket à vijf licenties. In de Verenigde Staten hanteert Apple een korting voor iPhone 3G-kopers, die daarmee voor 69 dollar per jaar lid kunnen worden van de nieuwe dienst. Of deze korting ook in Nederland geldt is niet bekend.