2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks alle tegenslagen voor het Belgische Mobistar is het de provider toch gelukt om de iPhone 3G op 11 juli te gaan leveren. Vorige week werd de geplande persconferentie nog uitgesteld, maar vandaag zijn de details tijdens een nieuwe persconferentie bekend gemaakt.

In tegenstelling tot de Nederlandse situatie kan de Belgische consument de iPhone 3G zonder simlock aanschaffen. Ook in België zijn er drie varianten van de smartphone van Apple verkrijgbaar. Een 8GB variant in het zwart kost 525 euro inclusief btw. De 16GB is er in zowel zwart als wit en kost 615 euro inclusief btw.

De toestellen kunnen dus ook zonder abonnement aangeschaft worden. Hoewel Mobistar wel drie abonnementen introduceert die nauwe samenhang met de iPhone 3G hebben. Evenals in Nederland zijn de abonnementen voor minimaal 2 jaar en kosten respectievelijk 30, 45 en 65 euro per maand.

De eerste abonnementsvorm bevat drie uur aan belminuten of 300 sms’jes en daarnaast 200 MB dataverkeer. Het middelste abonnement bevat zes uur aan belminuten of zeshonderd sms’jes. Dataverkeer is hier gelimiteerd tot 500 MB. Het duurste abonnement bevat vervolgens negen uur aan belminuten of 900 sms’jes en het dataverkeer is beperkt tot 1 GB.

Evenals in Nederland zal Visual Voicemail niet direct bij de lancering van de iPhone 3G beschikbaar zijn. Het toestel zal vanaf 11 juli om 10:00 uur te verkrijgen zijn in de Mobistar Shops en bij de Apple Premium Resellers in België. Mobistar start daarnaast ook een nachtverkoop om twaalf uur in de Mobistar-store in Brussel waar 250 toestellen beschikbaar zijn.