Abonneer je gratis op Techzine!

Google geeft nieuwe versies van de Android Software Development Kit (SDK) alleen aan winnaars van een ontwikkelaars-wedstrijd, de Android Developers Contest. Dit nieuws kwam naar voren nadat een werknemer van Google informatie over een nieuwe SDK-versie per ongeluk aan alle ontwikkelaars stuurde in plaats van enkel aan de bedoelde personen.

David McLaughlin, Android Advocate bij Google, biedt zijn excuses aan in de Android Developers-discussiegroep voor het incorrect versturen van de mail. Dit nieuws brengt wel naar voren dat Google in het geheim updates aan het leveren is aan een klein deel van de ontwikkelaars terwijl de overige ontwikkelaars teleurgesteld worden.

De blunder van de Google-werknemer heeft onder veel Android-ontwikkelaars tot woede geleid, sommigen zeggen zelfs te stoppen met het ontwikkelen voor Android en zich te storten op de iPhone van Apple. Android-ontwikkelaars klagen al heel lang over het lage aantal updates voor de SDK, de laatste publieke update is meer dan vier maanden oud.

Een aantal weken terug startte een Android-ontwikkelaar nog een petitie om Google te overtuigen om een nieuwe update van de SDK uit te brengen. Sommige ontwikkelaars geven nu toe dat winnaars onder een non-disclosure agreement (NDA) nieuwe updates van de SDK konden krijgen. Een NDA is een overeenkomst waarin het de betrokken persoon verboden wordt om informatie vrij te geven over dingen die in de NDA zijn vastgelegd.